19. фебруар 2011.

Bogumili - DOBRI LJUDI

"Čovjek je po svojoj prirodi dobar."
Men-tszy, kineski filozof
TKO SU SLAVENO-TEOGAMITI
Slaveno-teogamiti i njihova civilizacija pokušaj su da se na Zemlji ostvari društvo božanske ljubavi. To nije utopija o kojoj je netko napisao studije. To je način života, dokaz da je moguće dostići ideal.
Njihova civilizacija počinje s poviješću Grala, a svoje korijene vuku iz drevne Skitije - slavenske zemlje u koju je apostol Andrija donio sveti Gral i učenje o Gralu – religiju Boga Višnje Ljubavi, vjeru čistih i savršenih koju mu je predao Josip Arimatejski i sama Presveta Djevica. Slaveni su prihvatili učenje o dobrom Bogu i otajstvo ulaska u svetu dobrotu – bonomizam, kroz vječno djevičanstvo i sjedinjenje s Kristom.
Slavenski teogamizam cvjetao je do 10.st, a tada su ga bizantski barbari podvrgnuli genocidu i uništenju. Preko Bugarske odlazi na Zapad, i od njega se rađaju bogumili, patareni, starovjerci, katari. Njihova povijest je bogata, skrivena od svijeta. Živjeli su neopisivom slobodom i istinskom demokracijom u čijem je centru bila religija Boga Ljubavi, visoka duhovnost koja se temeljila na vjeri u prvorodnu bezgrešnost i prvorodno savršenstvo čovjeka.

Bog je stvorio duše iz svoje Čiste Ljubavi, iz svoje Posljednje Kaplje. Materijalizam, zlo, ratovi, djelo su sotone, budući da sam Bog kao savršena ljubav ne može tvoriti nikakvo zlo. Svojim savršenstvom pokazali su da osloboditi se od grijeha nije samo potrebno već i moguće, i to ne nakon 'strašnog suda', već upravo sada.
Otvoreni prema svima, zrače i privlače svojom beskrajnom dobrotom, preuzvišenom ljubavlju, savršenim mirom, božanskom ljepotom djevičanstva, gostoljubivošću i uzajamnim služenjem. Uče o tome kako u sebi živjeti autentičnim Kristom i Marijom:
Miomirisi Svevišnjega Čistoćom haljina naših preukrašeni.

Preuzeto sa sajta 
http://www.bogumili.com/

Нема коментара:

Постави коментар